"Si dejas de aprender, dejas de enseñar" (Joan González)

2011/04/19

XAVI PASCUAL I EL SEU LLIBRE “PENSAR EN L’EQUIP”.

Ahir, en Xavi Pascual, va presentar el llibre que ha escrit recentment, “Pensar en l’equip”, al seu poble de Gavà.
Va ser molt agradable, veure un professional en la seva vessant més humana, envoltat d’amics i familiars, en un acte com aquest en el poble que l’ha vist néixer i créixer

Del llibre, puc dir, que es d’una lectura fàcil, que passa molt be i que es molt entenedor. Certament es un llibre que poden llegir persones fins i tot que no estiguin vinculades al mon del bàsquet, i si al mon del treball en grup, de la tasca d’un equip per aconseguir uns objectius...els que siguin.
Si m’agradaria que en Xavi, ara que s’ha animat a escriure, realitzes un llibre mes complexa i complet, per saber les claus del treball en un equip de bàsquet amb mes profunditat. Com es gestionen les derrotes, com es gestionen les victòries, com es treballa amb els egos dels jugadors, com es treballa amb els ajudants, els tempos de dedicació, la metodologia del treball que s’estableix, els seus principis de gestió, etc...Potser es demanar-te molt company Xavi, però creu-me que ens seria de molta utilitat. Estem una mica cansats de llibres de sistemes, i d’aspectes que es poden trobar en molts espais virtuals, i no son gaires les referències als aspectes mes cognitius i de caire psicològic que es desenvolupa en el nostre esport. Ja fa temps vaig llegir “Jugar con el corazón” de Xesco Espar, i em va semblar molt interessant, i m’agradaria que un entrenador de bàsquet que està en actiu, pugues explicar tots aquests aspectes, que de vegades no son tangibles, però que son molt necessaris per la conducció d’un grup de treball. Ahir en Xavi va dir una frase molt interessant: “Des que entres a la canxa fins que surts, tot es important, la teva gesticulació, el que dius i el que no dius. tot pot ser interpretat i per tal s’ha de ser prudent”.

Molts èxits Xavi, i esperem un nou llibre ben aviat.